dit.lv

Ēdienus vienmēr gatavo tvaicētā vai vārītā veidā. Ēšanas režīms 5-6 reizes diennaktī.

Produkti pie diarejas Rekomendējams Nerekomedējams
Gaļa Neliesa gaļa (teļa,truša, vistas, tītara) kotlešu, frikadeļu,suflē veidā, tvaicēti Liesa gaļa, kūpinātas desas, konservi
Zivis Neliesa svaiga jūras un upes zivis, kotlešu, frikadeļu veidā, tvaicēta vai vārīta Liesa zivis (cepta, kūpināta, konsrvi)
Olas Tvaicēta omlete, olu kulteņi Ceptas, neapstrādātā veidā
Zupas Zemu tauku satura gaļas zupa, zivs buljons ar putraimu piedevu (rīsi, auzu pārslas), vārītas un malta gaļa Zupas ar dārzeņiem, liesi buljoni
Piena produkti Svaigi sagatavots biezpiens, termiski apstrādāts (pudingi,sacepums, pasta) neliesi siera veidi, jogurts, kefīrs, acidofilīns Ass siers, krējums ar augstu tauku saturu, piens
Dārzeņi Daudzveidīgi dārzeņi vārītā vai sacepta veidā Pupiņas, bietes, kāposti. Svaigi dārzeņi atkarībā no individuālas nepanesamības
Augļi, ogas, saldumi Biezenis, ķīselis, želejas augļi un ogas Augļi svaigā veidā atkarībā no individuālās nepanesamības
Putras Gļotainas putras (griķi, rīsi, auzu pārslas) Prosa, mieži, miežu putraimi
Maize un maizes izstrādājumi Balta kviešu vakar cepta maize no augstākas kategorijas miltiem Kārtainās mīklas izstrādājumi, konditorejas izstrādajumi ar krēmu
Dzērieni Tēja, augļu, ogu novārījumi, atšķaidītas svaigas sulas Gāzētie un auksti dzērieni, koncentrētas sulas
Tauki Ar svaigu saldkrējuma sviestu ierobežotā daudzumā papildina gatavu ēdienu Dzīvnieku un kulinārie tauki