Ēdienus vienmēr gatavo tvaicētā vai vārītā veidā. Ēšanas režīms 5-6 reizes diennaktī.
Produkti pie diarejas | Rekomendējams | Nerekomedējams |
Gaļa | Neliesa gaļa (teļa,truša, vistas, tītara) kotlešu, frikadeļu,suflē veidā, tvaicēti | Liesa gaļa, kūpinātas desas, konservi |
Zivis | Neliesa svaiga jūras un upes zivis, kotlešu, frikadeļu veidā, tvaicēta vai vārīta | Liesa zivis (cepta, kūpināta, konsrvi) |
Olas | Tvaicēta omlete, olu kulteņi | Ceptas, neapstrādātā veidā |
Zupas | Zemu tauku satura gaļas zupa, zivs buljons ar putraimu piedevu (rīsi, auzu pārslas), vārītas un malta gaļa | Zupas ar dārzeņiem, liesi buljoni |
Piena produkti | Svaigi sagatavots biezpiens, termiski apstrādāts (pudingi,sacepums, pasta) neliesi siera veidi, jogurts, kefīrs, acidofilīns | Ass siers, krējums ar augstu tauku saturu, piens |
Dārzeņi | Daudzveidīgi dārzeņi vārītā vai sacepta veidā | Pupiņas, bietes, kāposti. Svaigi dārzeņi atkarībā no individuālas nepanesamības |
Augļi, ogas, saldumi | Biezenis, ķīselis, želejas augļi un ogas | Augļi svaigā veidā atkarībā no individuālās nepanesamības |
Putras | Gļotainas putras (griķi, rīsi, auzu pārslas) | Prosa, mieži, miežu putraimi |
Maize un maizes izstrādājumi | Balta kviešu vakar cepta maize no augstākas kategorijas miltiem | Kārtainās mīklas izstrādājumi, konditorejas izstrādajumi ar krēmu |
Dzērieni | Tēja, augļu, ogu novārījumi, atšķaidītas svaigas sulas | Gāzētie un auksti dzērieni, koncentrētas sulas |
Tauki | Ar svaigu saldkrējuma sviestu ierobežotā daudzumā papildina gatavu ēdienu | Dzīvnieku un kulinārie tauki |