Ēšanas režīms 5-6 reizes dienā.
Dzert ūdens 1,5 – 2 litri dienā
Atļauts | Produkti | Neatļauts |
Kviešu un rudzu maize no cietiem miltu veidiem | Maize un maizes izstrādājumi 100- 150 g dienā | |
No dažādiem dārzeņiem ar nelielu daudzumu kartupeļu,borščs, okroška, biešu zupa.2- 3 reizes nedēļā var ēst zupas pagatovatas uz vāja gaļas vai zivs buljona ar dārzeņiem,frikadelēm | Zupas 250- 300 g dienā | Piena,kartupeļu, pupu, ar makaronu izstrādājumiem |
Griķu, auzu putras ( puse no Jūsu parastas porcijas ), ka piedevu var izmantot dārzeņu zupas | Putraimi ierobežots | Citi putraimi, īpaši rīsi, mannas un auzu, ka arī makaronu izstrādājumi |
Neliesa teļa , truša, vistas, tītaru gaļa, var apcept pēc vārīšanas, olas 1- 2 gab.dienā | Gaļa un gaļas izstrādājumi 150 g dienā | Liesi gaļas veidi, zoss,pīle, cīsiņas, desas varītas un kupinātas, konservi |
Vārīta, cepta neliesa zivis, jūras produkti | Zivis 150-200 g dienā | Liesa zivis,sālīta, kupināta, ikri, zivju konservi eļļā |
Dažādi dārzeņi, daļai jābūt obligāti svaigiem,visi veidi kāpostu, svaigie gurķi, redīsi, salāti, kabači, ķirbji, tomāti | Dārzeņi | Ēdieni no kartupeļiem,bietēm, zaļiem zirnīšiem, burkāniem,ka arī salīti un marinēti dārzeņi |
Piens un skābpiena dzērieni ar samazinātiem taukiem,neliess biezpiens ( 100- 200 g dienā), pudingi | Piens un piena izstrādājumi | Liess biezpiens,saldie sieriņi, saldais krējums, panniņas, liess un sālīts siers |
Augu eļļas (piem.olīvu) | Tauki | Dzīvnieku un kulinārie tauki |
Zaļā tēja, mežrozīšu novārījums, augļu un dārzeņu sulas | Dzērieni | Gāzētie un alkohola dzērieni |