Ēšanas režīms 5-6 reizes diennaktī. Izslēgt ceptus, parāk aukstus vai karstus ēdienus. Ēdienus gatavo noslaucītā un sasmalcinātā veidā uz ūdens vai tvaika bāzes, sacep krāsnī.
Rekomendējamie | Produkti | Nerekomendējamie |
Vakardienas kviešu maize, kviešu sausiņi, nesaldi sausi cepumi | Maize, maizes izstrādājumi | Svaiga maize, rudzu maize, izstrādājumi no mīklas |
liesa gaļa: trusis, liellopu gaļa, vistas un teļa gaļa (sasmalcinātā veidā) | Gaļa, gaļas izstrādājumi | Ļoti trekna gaļa: cūkgaļa, pīles, aitas un zoss gaļa, kūpinājumi, desas, konservas, aknas, nieres, smadzenes |
Dārzeņi, veģetāriešu zupas ar putraimiem | Zupas | Zupas uz gaļas vai zivs buljoniem, sēņu novārījumi, piena zupas |
Griķu, auzu pārslu, rīsu putras | Putras | Grūbu, miežu, kukurūzas putraimi, kviešu putras |
Vārīta zivs, kotletes vai sufle; sudaks, menca, asaris, līdaka, heks | Zivis, zivs izstrādājumi | Trekna, cepta, kupināta, sālīta un konservēta zivis, ikri, jūras veltes |
Svaigs biezpiens, svaigs kefīrs, liess, neass siers | Piena produkti | Piena produkti ar paaugstinātu tauku un cukura saturu, majonēze, trekns un skābs biezpiens |
Sviests bez sals, augu eļļa ierobežoti | Tauki | Margarīns, vistas, cūkgaļas, aitas, zoss tauki |
Burkāni, kabači, ziedkāposti (sautēti), saldi āboli, zemenes, upenes, ķīseļis, debesmanna, želeja bez cukura. | Dārzeņi | Kāposti, baklažāni, redīsi, spināti, rutki, kālis, rācenis, skābene, ķīploki, sīpoli, pupas, paprika, sēnes, citrusaugļi, granāti, nesaldi āboli, vīnogas, dateles. |
½ olas dzeltenuma dienā, tvaicēta omlete | Olas | Ceptas olas |
Vāja tēja, sulas : zemeņu, burkānu –nelielā daudzumā. Minerālūdens bez gāzes 1/2 — 2/3 glāzes | Dzērieni | Alkohola dzērieni, stipra tēja, kafija, sulas – apelsīnu, ābolu, greipfrūtu, multivitamīnu sulas, |